„Надявам се SsangYong Motor да продаде много бройки от новия си модел Tivoli, с което компанията да се стабилизира и да върне на работа съкратените работници“ – написа при анонсирането на Tivoli SUV южнокорейската певица, актриса, телевизионна водеща и активистка Лий Хиори (Lee Hyori). „Ако това се случи, с голямо удоволствие ще танцувам по бикини пред Tivoli!“ – добави красавицата, която е мегазвезда и най-високоплатената изпълнителка в родината си.

Лий Хиори
Лий Хиори

Вероятно е време да припомним на Лий Хиори даденото обещание – коментират почитателите на звездата след последните доклади от Ssangyong, показващи, че прогнозираният от нея успех вече е факт. Компактният кросовър Tivoli стана първият модел на южнокорейския SUV специалист с месечни продажби от над 5000 бр. само на местния пазар, а след европейската премиера на Tivoli дизел, която се състоя през септември във Франкфурт, фабриката вече изпитва затруднения с изпълнението на поръчките.
Tivoli e не просто нов модел – той е ново начало за най-стария южнокорейски производител на високопроходими автомобили. Без да отстъпва от позициите си на официален доставчик на националната армията и специализираните охранителни поделения с Rexton и Korando Sports, южнокорейският SUV-специалист уверено навлиза в така модерния сегмент на кросовърите. След успешния експеримент в „C-сегмент SUV“, наречен (малко объркващо) Korando, последва още по-успешният проект в „B-сегмент SUV“ – Tivoli. Заради огромното търсене на местния пазар, европейският дебют на Тиволи беше отложен с половин година, със закъснение пристигнаха новият 1.6-литров дизелов двигател, 6-степенната автоматична скоростна кутия Aisin и задвижването 4х4. Вече с пълна гама от двигатели и трансмисии, през 2016-а година Tivoli ще получи като допълнение нова, удължена версия на купето, а в дългосрочен план се предвижда пускане в производство на екстремен високопроходим модел (проект XAV Adventure) и електромобил (Tivoli EVR), построени на платформата на Tivoli. Дали семейство Tivoli ще направи очакваната революция в Ssangyong – предстои да разберем. А междувременно очакваме Лий Хиори да ни зарадва с Коледна фотосесия подобно на сладураните от момичешката K-POP група Sistars 19, които от душа и сърце рекламират любимия си SUV Korando.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *