Липсата на каквато и да е съобразителност и мисловна дейност е все по-зачестяващ проблем. Хвърлянето на различни предмети от виадукти върху камиони е не само глупаво действие, но и опасно.

Съвсем наскоро обаче германски полицаи са успели да заловят двама тийнейджъри-вандали, а прокуратурата им е повдигнала дълъг списък с обвинения.

По информация на полския транспортен портал 40ton.net един 16-годишен и един 19-годишен младеж ще трябва да отговарят по 6 случая на хвърляне на предмети на магистралата. Те са заставали на виадукт, близо до Ерланген, северно от Нюрнберг, и хвърляли различни неща, вкл. палети и камъни.

Коли и камиони са удряли обектите, хвърлени на пътя. Очакваните щети са в размер на близо 20 000 евро. Един шофьор на камион дори е бил наранен, след като хвърлен предмет е счупил предното стъкло на камиона.

Тийнейджърите ще бъдат съдени по обвинения за причиняване на опасност на пътя, имуществени щети, телесни повреди и опит за убийство. От прокуратурата подчертават, че само едно щастливо стечение на обстоятелствата е позволило да се избегне фатално произшествие.

Снимка: Pixabay; Изображението е примерно

Един коментар за “Вандали хвърлят камъни и палети от виадукт в Германия. Щети и пострадали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *