Великобритания затяга примката около превозвачите относно времето за работа и почивка. Скоро представителите на DSVA (Drivers and Vehicle Standards Agency) ще започнат да глобяват за нарушения на правилата, извършени от шофьора в рамките на изминалите 28 дни.

От 5-и март правилата за контрол в Обединеното кралство ще бъдат променени, съобщава агенцията. Шофьорите на камиони, бусове и автобуси, които карат, без да спазват нужното време за почивка, ще бъдат глобявани за всяко нарушение, извършено в рамките на миналите28 дни.

DVSA подчертава, че в съответствие с новите правила шофьорите може да бъдат глобени дори и с 5 глоби (всяка по 300 паунда), независимо от страната, в която е извършено нарушението. Фактът, че не са спазени условията за работа и почивка е всичко, което им е нужно, за да се сдобие шофьорът с „честитка”.

Припомняме, че на 1-и ноември миналата година Великобритания въведе глоби в размер на 300 паунда, ако шофьорите прекарват 45-часовата си почивка в кабината и камионът е паркиран на неоторизиран паркинг.

Ако при проверки бъде установено, че има 6 или повече нарушения, съответният проблем ще бъде пренасочен към съда.

Новите регулации ще се прилагат и за чуждестранни шофьори на камиони. Нарушителите ще трябва да плащат глоба незабавно след получаването и. В противен случай те няма да могат да продължат да карат а превозното средство ще бъде спряно от движение.

Снимка: Wikimedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *