Американската онлайн компания за продажба на употребявани автомобили Carvana откри автомат за закупуване на коли втора ръка в град Нешвил, Тенеси. Това заяви пред изданието The Verge главният изпълнителен директор на Carvana – Ърни Гарсия.

Автоматът представлява пететажен напълно автоматизиран гараж. Купувачът поставя специална голяма монета във вендинг автомат, след което може да плати избрания си автомобил онлайн. След това роботът извежда колата от посочения етаж и го доставя на клиента.

Финалната част на сделката с клиента е само седем дни след получаването на автомобила, през това време купувачът може да го кара и да разбере всички негови предимства и недостатъци, казва Гарсия. Според него този период на „самодиагностика“ е много по-удобен за клиентите, отколкото тези, които обикновено се предлагат от дилърите.

Създаването на автомата е логично продължение на онлайн услугата Carvana, която беше създадена преди няколко години, за да се опрости изборът и покупката на автомобили.

Гарсия обяснява, че целият процес на закупуване чрез сайта Carvana отнема не повече от 20 минути, но включва всички етапи на покупката: получаване на потвърждение за плащане, избиране на вида гаранции и подписване на самия договор. Купувачите просто трябва да изберат дали сами да получат автомобилите си  или да им бъдат доставени. Според Гарсия мнозинството избират сами да получат колите си, което е тласнало компанията да създаде такъв автомат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *