Денис Понятов, шеф и дизайнер на тунинг студиото Verge Kit показа неузнаваеми версии на седана LADA Vesta.

vesta tunning 1

Според създателя на двете доработени версии на Vesta, той се е вдъхновил от японските тунинг компании Liberty Walk и Rocket Bunny, пише сайтът LifeNEWS.

И двете доработки имат само оптични промени, което е постигнато с фибростъкло.

Първият пакет, по-умерената версия включва по-големи джанти, заден спойлер, черен покрив, различни брони, двойни ауспуси и фиксиран спойлер.

По-сериозната доработка надгражда с вентилиран капак, разширени арки на калниците, заден дифузьор, голямо задно крило, като демонстрира два контрастиращи цвята за екстериора.
Не се знае дали въпросните тунинги ще се появят на пазара, защото цената на автомобила става много висока.

“Второто ниво на доработка вероятно ще струва около 100 000 рубли (2326 лв), тъй като изисква поставянето на различно окачване. Подобна сума вероятно ще се окаже прекалено висока за собствениците на автомобил от ценовия клас на Vesta”, посочва Понятов, но уточнява, че вече е получил запитвания от страна на клиенти.

В момента клиентите на Lada могат да поръчат за своята Vesta заводския пакет XV Line, който струва около 670 лева и включва спойлер, хромирани ауспуси и педали от неръждаема стомана, както и круиз контрол, камера за задно виждане, 7-инчов сензорен екран и навигация.

Очаква се и пускане на версия на заводското ателие Lada Sport, която ще бъде със 150 к.с. и по-спортен външен вид – различни брони, прагове и джанти.

Най-достъпната версия на Lada Vesta е с  цена от около 14 500 лв. в Русия.

Снимки: ladavesta.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *