Последният проект на Art Studio Vilner за 2016 година не се задвижва нито от бензинов, нито от дизелов двигател. Тунинг компанията преобразява Tesla Model X P90D. Това е амбициозна задача, особено когато собственикът – притежател на още две коли от марката – е искал допълнително обезшумяване на интериора.

Екипът на ателието остава изумен от сериозната заводска изолация на колата, но въпреки това успява да отдели тотално салона в акустичен аспект, от случващото се на пътя. Това определено е най-тихата Tesla в света.

tesla-modelx-by-vilner_15

Основен цветови акцент в интериора е тюркоазеният цвят, който може да се асоциира пряко с „цвета на електричеството“. Той е представен от предпазните колани и кантовете на стелките, като още по-електрически мотив представляват графиките имитиращи пистите на печатните електронни платки. Такива в тюркоаз и с бродираното V на Vilner, са качени на седалките, в областта под подглавниците, като същият мотив, но в черно, е изобразен на гърбовете на предните две седалки. „Електрически писти“ в тюркоазен цвят са бродирани дори от долната страна на козирката на таблото.

Vilner оставят положения в завода карбонов пакет непокътнат, като разширяват присъствието на въглеродния композит с детайли по екстериора. От него са изработени предният лип, корпусите на огледалата и задният спойлер, който е получил и T лого с фин, тюркоазен кант. Още една препратка в „цвета на електричеството“, свързваща екстериора със салона, са боядисаните спирачни апарати. Те могат да бъдат видени зад 20-инчовите джанти, които Vilner преобразява в цвят Dark Plutonium Silver.

tesla-modelx-by-vilner_18

И накрая, разбира се, чантата. Няма специален проект на Vilner, който да не бива предаван с комплимент, сак изработен от същите висококачествени материали, вложени в автомобила. Фина кожа, логото на Tesla Motors избродирано с тюркоазен конец, бродерия с „електронните писти“ и презрамка в унисон с предпазните колани, завършваща с карбонови катарами. Без съмнение това е най-ексклузивната Tesla, не само в България.

Характеристики на колата: 2016 Tesla Model X P90D, два ел. мотора, 762 к.с., 967 Нм, едностепенна автоматична трансмисия, двойно задвижване, 90 кВтч батерия, пробег 413 км, 2440 кг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *