Най-новият проект на Art Studuo Vilner отново е дело на китайското подразделение на ателието. Този път основа, за развихряне на фантазиите на дизайнерите от студиото, е Jeep Wrangler. Автомобилът е изработен по поръчка на местен скулптор и запален ловец.

Изкуство от метал и кожа

Централен елемент в интериора на колата е „топката“ на скоростния лост, детайл който сам по себе си произведение на изкуството. Изработен на ръка, този месингов череп символизира преходността на живота като същевременно студенината му контрастира с топлото излъчване на заобикалящата го кафява кожа. Концепцията, изискана от клиента, е била ясна: суров вид, постигнат чрез висококачествени естествени материали, въздействаща комбинация от метал и кожа.

Въздуховодите на таблото и дръжките на вратите са получили месингов обков. Почти всичко останало е покрито с дебел растително-дъбен телешки бланк. В контраст, седалките са обвити с ‘Оld Тobacco’ винтидж кожа с много по-тъмен кафяв цвят. В багажника са прикачени чанти за ловни принадлежности, изработени от същия телешки бокс, а воланът е изкуствено състарен по желание на клиента, също препратка към преходността.

Изкуствено състарената линия е продължена и с брутализирания екстериор. Vilner са свалили боята до метал, след което повърхностите са обработени до образуването на ръжда, която в последствие е спряна и запечатана със специални лакови покрития. Рат род подход, приложен на щатската офроуд икона Wrangler. Последните качества на колата са силно доразвити: FOX елементи на окачването с увеличен ход, увеличен просвет, 37-инчови BFGoodrich Krawler T/A гуми за катерене по скали и мощна лебедка Warn.

Модел за тунинг: 2012 Jeep Wrangler, 3604 куб. см, V6 двигател, 285 к.с., 353 Нм, 6 степенна механична трансмисия, AWD, 1914 кг.

Повече за работата на Vilner прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *