Най-малкият автомобил излизал от ателието на Vilner е и един от най-мащабните по отношение на степента на преработка, подменени и претворени детайли. Интериорът няма нищо общо с оригиналния, който е бил „облагороден“ от Brabus, но всъщност издържан в убити цветове и пълен с евтини повърхности, въпреки сериозната цена на колата, като нова.

Vilner поставя по-голямо количество карбонови детайли вътре в компактния кокпит на  Smart Fortwo Brabus Cabrio, отколкото някога е полагал в просторните салони на Mercedes G-Class. В тази кола недокоснатите от ателието повърхности са с площ по-малка от няколко квадратни сантиметра.

Воланът е произведение на изкуството. Перфектно съчетание на дизайн, изпълнение и ергономия: фина перфорирана кожа в областта на захвата, акценти в зелена кожа, сърцевина покрита с черна алкантара и прецизно изработен цял карбонов детайл, покриващ спиците. Плетката на въглеродните му нишки са ориентирани под 45 градуса, както навсякъде другаде в салона, педантичност срещата при продуктите на Хорацио Пагани. Рамката на навигационния модул, централната конзола около скоростния лост, лайстната на жабката, панелите във вратите и дори техните дръжки и страниците на таблото, са изработени от въглеродния композит. Джобовете на вратите говорят сами за себе си и за степента на детайлност на проекта.

За да отдели визуално горната част на автомобила, Vilner облича A-колоните и вътрешната част на гюрука с бяла алкантара, което допълнително подсилва кабрио ефекта на най-изпипания Smart Fortwo. Седалките са комбинация от черна кожа и алкантара, със зелени вложки и шевове в същия ефектен цвят. От ателието все пак демонстрират уважение към Brabus като бродират “B” логото на подглавниците с допълнението „Design by Vilner“.

Сивите контролни уреди не са имали място в проект като този: oсвен зелени безели, скоростомерът, оборотомерът и часовника са получили нови бели циферблати като дори подсветката им е подменена със зелени LED източници. „Design by Vilner“ надписът присъства и на километража, за да се знае кой е отговорен за този масивен проект. Зелените сенници горе с логото на Brabus и зелените кантове на стелките долу завършват салона на Smart Fortwo Brabus Cabrio.

С това обаче не е завършила трансформацията на автомобила. Колата е била почти напълно разглобена за да бъдат изпълнени всички процедури с максимална прецизност и качество. Част от външните панели са покрити с бяла перла, а зелените акценти с 3D графики подчертават C-образния профил на колата. Vilner запазват Monoblock VII колелата на Brabus, но им добавят зелен ринг, а предната решетка, емблемата и дифузьорът отзад са лакирани в черен гланц. Не толкова явни, но изключително качествени деталйли са карбоновите вежди на задните калници.

Един от най-екстензивните проекти на студиото не може да мине и без чанта издържана в стила на автомобила: карбонова кожа, алкантара и презрамка изработена от същата свръх устойчива лента, която е използвана и за двата предпазни колана на салона на Smart Fortwo Brabus Cabrio.

Спецификации на колата: 2012 Smart Fortwo Brabus Xclusive, 999 куб. см, 3-цил., редови, турбо, 102 к.с., 147 Нм, 5-ст. полу-автматична, задно предаване, 820 кг.

Още проекти на Vilner вижте тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *