Италианската железопътна компания Mercitalia Rail пусна високоскоростен товарен влак. Той ще се движи между Болоня и терминала Мадалони-Марчианизе (Bologna – Maddaloni-Marcianise), близо до Неапол.

Маршрутът на влака е дълъг 600 км и се изминава само за 3 часа и половина, което е средна скорост от 170 км/ч. Работното време е от понеделник до петък. Бързата доставка е възможна благодарение на факта, че влакът на Mercitalia използва високоскоростната железопътна мрежа.

Mercitalia Fast беше пуснат заради нуждите на клиенти като куриерски компании, логистични оператори, производители и дистрибутори. Вагоните, пригодени за високоскоростно движение, ще могат да поемат товари, равни на товарите в 18 камиона с полуремаркета. Товарите се качват във вагоните в кошници на колела, което позволява бързото им и безопасно товарене и разтоварване.

Бързо и устойчиво

„С пускането на новата услуга на Mercitalia, ще гарантираме,че движението на стоки в нашата страна е бързо, изключително безопасно и щадящо околната среда,“ коментира по време на презентацията на проекта министърът на труда и икономическото развитие.Връзка с юга

Терминалът на Mercitalia в Maddaloni-Marcianise е логистичен център за южната част на Италия. От друга страна, Болоня е една от най-важните логистични точки за северна Италия.

Генералният директор на ЖП компанията, Марко Госо ,коментира, че в бъдеще компанията планира да разшири предлагането на експресния ЖП товарен превоз до терминали в големи италиански градове с достъп до високоскоростната ЖП мрежа.

Според Mercitalia редовните ЖП товарни линии ще доведат до по-малко движение на камиони по магистрала А1 в страната. За една година, се очаква камионите по този маршрут да намалеят с 9 000.

Mercitalia Rail е най-големият италиански железопътен оператор на европейския товарен пазар. Компанията заполага с 340 електрически и 130 дизелови товарни вагона в Европа, а оборотът и надвишава  1 млрд. евро на година.

Информация, снимка: Mercitalia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *