Камионите Volvo FH и Volvo FH16 сега са налични в ексклузивна версия, вдъхновена от Volvo Ocean Race, което предстои през ноември. Volvo Ocean Race Limited Edition 2017–2018 камионите комбинират високо ниво на оборудване и комфорт и ще се продават в лимитирана серия.

Дизайнерите на шведския производител са използвали за дизайна на камионите морски карти и шаблони. Началната и крайната точка на състезанието – пристанищата в Аликанте и Хага, са осигурили вдъхновение за цветовите схеми както в екстериора, така и при интериора.

Отвън връзката на камиона с Volvo Ocean Race е подчертана чрез използването на експресивен декор. Името на състезанието е ясно показано едновременно на Globetrotter знака и на емблемата отстрани на кабината. Използват се нюанси на златно и цвят металик.

Интериорът излъчва топлина и уют. Във входната стълбичка, дръжките на вратите, панелите на вратите, килимите, волана, местата за съхранение на предмети и в текстилът се открива мотивът за морето и плаването. На облегалката на седалката има карта, показваща началната и крайната точка на тазгодишното състезание. Същата стилизирана карта се повтаря и на завесите, завършена със зиг-заг шев.

Като изключим дизайна, Volvo Ocean Race Limited Edition 2017-2018 ще бъде наличен с избор от два опционални пакета. Performance пакетът позволява да се избере за Volvo FH по-мощен 13-литров двигател с 500 или 540 конски сили, двоен съединител и ретардер. Пакетът Safety, който ще е наличен и за двата камиона FH и FH16, включва неща като аларма срещу крадци, заключващ се сейф, Система за предупреждение при излизане от лентата на движение, Система за сигнализиране на водача и Адаптивен круиз контрол.

Специалното издание на камионите ще се произведе в малки бройки и ще се продава от средата на месеца.

Снимки: Volvo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *