Volvo и Microsoft ще работят заедно, за да разработят безпилотни коли. Двете компании също ще дадат възможност за интерактивно преживяване на потенциалните купувачи на коли, с помощта на разработените от американския технологичен гигант HoloLens очила.

Двете фирми обявиха, че партньорството им ще бъде насочено към разработване на автономни коли, използването на данни за създаване на ефективни услуги за машинно обучение, както и модернизиране на процеса на купуване на коли.

Този ход е в съответствие с тенденцията технологични компании да се включват в автомобилния бизнес. Миналия месец, Южно-корейският гигант LG обяви, че ще осигури ключови компоненти за новата електрическа кола на General Motors Chevrolet Bolt. Друг технологичен гигант, Google, тества безпилотни коли. Носят се и слухове, че  Apple също ще пусне на пазара подобно превозно средство. Volvo също разработва автономни коли, като тази седмица представи модел на интериор на безпилотна кола – Concept 26.

Volvo Concept 26
Volvo Concept 26

Така нареченото машинно обучение – което означава, че компютър може да се научи да се адаптира и взима решения на основата на голяма база данни – е другата област, в която Volvo и Microsoft се надяват да си сътрудничат.


 

Докато за автономните коли все още няма много информация, двете компании обявиха как HoloLens – устройство създадено от Microsoft, което проектира 3D образи на реални обекти – може да се използва при купуване на автомобили.

Hololense преживяване (Повече може да видите във видеото под статията)
Hololense преживяване (Повече може да видите във видеото под статията)

Клиентите, които отиват в шоурумите на Volvo ще могат да използват HoloLens за да видят колите в 3D, да променят цвета им и да видят как работят различни екстри. Ще бъде възможно да се видят всички части на колите – двигатели, шасита, да се наблюдават задвижващата система и трансмисията в действие.

Източник: Youtube

 

Един коментар за “3D пазаруване и автономни коли са новите прoекти на тандема Volvo-Microsoft

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *