Автомобилният производител Volvo обяви, че планира да продаде общо 1 милион електрифицирани автомобила до 2025 година.

Шведската компания планира да постигне целта си като предложи поне две хибридни версии на всеки модел в своята гама. В допълнение, през 2019 година Volvo ще пусне първия си напълно електрически автомобил.

Volvo Cars се подготвя от 5 години за все по-голямото навлизане на електрифицираните коли. Марката разработи две напълно нови автомобилни архитектури за малки и големи коли – Scalable Product Architecture (SPA) и Compact Modular Architecture (CMA) – които могат да бъдат основа, както за хибридна, така и за напълно електрическа автомобилна технология.

По-големите серия 90 и серия 60 коли са създадени на основата на SPA. Скоро ще бъде пусната и по-малката серия 40, изградена на база CMA. Всички модели ще имат електрифицирани версии. Повече детайли за амбициозната цел на Volvo може да бъде намерена в доклада за устойчивост на автомобилния производител.

Компанията планира още преобразувания, насочени към устойчивост и опазване на околната среда. Сред тях са въвеждане на неутрални за климата операции до 2025, както и визията, че до 2020 никой, който шофира ново Volvo няма да бъде убит или сериозно наранен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *