Шведската компания Volvo ще представи своя нов седан S90 през януари 2016 г. на автомобилното изложение в Детройт, съобщава Autocar. Автомобилът се позиционира като наследник на S80 и ще излезе на пазара през следващата година. Основните конкуренти на S90 на световните пазари ще станат BMW Серия 5, Audi A6 и Jaguar XF.

Отвън седанът ще прилича на концепта Volvo Concept Universe, който беше представен на автомобилното изложение в Шанхай през 2011 г. S90 щe получи агресивна предна броня, голям въздухозаборник, Т-образни светлини като  „Чука на Тор“, нова изпускателна система с два накрайника, скосен покрив, голям капак на двигателя.

Дизайнът на салона на  S90 ще бъде заимстван от второто поколение на кросоувъра XC90. Въпреки това седанът ще получи други вентилационни отвори, които сега имат вертикално подреждане. Освен това интериорът ще се характеризира с множество хромирани елементи. Автомобилът е построен върху модулната платформа Scalable Architecture. Според неофициални данни в двигателната гама ще влязат четирицилиндрови двигатели от фамилията Drive -E: два бензинови (T5 – 254 к.с. и 350 Нм; T6 – 320 к.с. и 400 Нм) и два дизелови (D4 – 190 к.с. и 400 Нм. D5 – 224 к.с., 470 Нм). Не е изключено да бъде представена и хибридна версия на седана.

Както заяви по-рано старши вицепрезидентът по развитието на марката Volvo – Лекс Керсемейкер, компанията възлага големи надежди на новия модел на пазарите в Съединените щати и Китай. Именно в тези страни големите седани се радват на най-голямо търсене.

Изтoчник: ams.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *