Гъвкавата организация на работа в компаниите се сбъдва не само заради технологиите, но и под влияние на служителите, твърди проучване.

Една от основните задачи пред бизнеса днес е да създаде благоприятни условия за служителите да бъдат мобилни, като използват правилните инструменти и технологии.

Резултатите от проучване на Virgin Media Business сочат, че 24% от служителите във Великобритания поне веднъж седмично работят отдалечено. Прогнозата сочи, че към 2022 г. 60% от офис служителите в света ще започнат регулярно да работят от домовете си.

В момента 30 милиона американци работят от вкъщи, като според Virgin Media Business към края на десетилетието делът на работещите дистанционно ще достигне 63%.

Девет от всеки десет представители на Y поколението дават приоритет на мобилността на работното място. Две трети от най-ефективните мениджъри не искат да променят местоживеенето си. 69% от специалистите смятат, че гъвкавата заетост намалява стреса в работата.

В бъдеще работниците ще оценяват технологиите по три главни критерия, независимо от това дали се прилагат у дома или в офиса – мобилност, независимост и простота на използване, заключава докладът.

Източник: technews.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *