Камионите на унгарската транспортна компания Waberer’s бяха оставени на паркинг в Еерсел, Холандия, а на шофьорите е било разрешено да се приберат у дома и да прекарат Коледа със семействата си.

Стотици жълто-сини камиони на познатия в цяла Европа превозвач бяха открити паркирани на поле до магистрала А67 край Еерсел. Хилядите шофьори на Waberer’s пътуват из цяла Западна Европа през годината и много често са далеч от домовете и близките си по няколко месеца.

Коледа е празникът, на който те могат да се приберат у дома. Превозвачът ги улеснява като им казва къде в Западна Европа да паркират камионите, а след това ги качва на автобус и закарва в Унгария. Разбира се добрата практика е добра и за компанията, която си спестява много разходи за гориво, ако се налагаше камионите да се приберат в Унгария.

В миналото компанията паркираше тежкотоварните машини предимно в Белгия, но тъй като страната не одобрява работодателските и практики се е наложила промяна на мястото.

Белгийските власти не одобряват факта, че много шофьори не се прибират с месеци у дома, а трябва да стоят в камионите си. Още повече е критикуван и факта, че ниските заплати на унгарските шофьори допринасят за подбиване на цените на транспортните услуги в Европа.

Снимка: Transporteffect

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *