Дългоочакваната операционна система Windows 10 Mobile може да излезе на 12 януари, твърди ubergizmo.com, позовавайки се на вътрешни източници от Microsoft.

Още с излизането на Windows 10 в края на юли миналата година, Microsoft обеща да пусне „скоро” и мобилната версия на платформата. Все още обаче това обещание не е изпълнено.

След поредното съобщение от Редмънд за скорошно излизане на Windows 10 Mobile, вътрешен източник е изнесъл информация, че мобилната платформа ще стане достъпна на 12 януари, заедно с първата вълна обновявания на WP смартфоните.

За инсталиране на новата ОС са необходими минимум 8 GB свободно място в паметта на смартфона. Устройства със слаб хардуер няма да се справят с Windows 10 Mobile, твърди инсайдерът. От Microsoft все още не са коментирали изтеклата информация.

По-рано днес Ви съобщихме, че Acer пуска в продажба от февруари новият смартфон Acer Liquid Jade Primo. Той ще работи с  операционна система Windows 10 Mobile. Следователно официалното представяне на операционната система от Windows няма да се забави още дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *