Каталунците въведоха забрана за движение на тирове по пътища в четири провинции. Камионите ще трябва да минават по платени магистрали и да плащат тол такси.

В провинции Тарагона, Барселона, Кастейон и Йеида от този месец тежкотоварни машини е въведена забрана за движение в участъци от път N240 и път N34. Те биват пренасочвани към AP-7 и AP-2, които са платени. Ограничението се отнася за тирове с 4 и повече оси.

То се прилага за секция N 340, между Alcañiz и Hospitalet de L’Infant и между Altafulla и Villafranca del Penedés. На път N240 ограничението е в сила между Borges Blanques и Montblanc.

Испанската федерация на транспортните асоциации Fenadismer информира, че забраната за движение не важи за транспорти, чиято дестинация или начална точка са в градовете по маршрута  обхванат от забраната. Също така ограничението отпада и, ако по този път трябва да се премине мястото на законно пребиваване, почивка или за ремонт на превозното средство. Трябва обаче шофьорът да кара по забранения маршрут възможно най-малко и да се върне по него.

Испански медии съобщават, че целта на новата забрана е да се подобри безопасността и трафика по националните пътища.

Снимка: stimme.de; Снимката е примерна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *