Задръстванията по границите са причина за много нерви и загуба на време и пари, за транспортните компании и шофьорите на камиони и всички пътуващи с автомобили по работа или за туризъм. Едни от най-натоварените точки по пътя към Западна Европа са граничните пунктове към Румъния и от Румъния.

По данни на румънската гранична полиция трафикът по основните гранични пунктове в страната в периода юли-август е бил с 9% по-висок спрямо същия период на 2016-а година.

Най-натоварените гранични пунктове на страната са при Nădlac lI и Borș, на румънско-унгарската граница, през който са преминали съответно над 1.6 милиона  и над 1.4 милиона души.

При Дунав мост Русе, връзката с Гюргево, през този период са минали 150 000 души.

Румънската гранична полиция предупреждава, че се очаква увеличаване на трафика по основните митнически пунктове в близко бъдеще. За да се избегне образуването на задръствания властите в страната са разработили онлайн приложение (виж www.politiadefrontiera.ro), което показва средното време за чакане на различните ГКПП-та за определени интервали от време.

Времето за чакане се актуализира в реално време, което помага на потребителя да промени маршрута си, ако това е възможно, или да планира почивката си (в случая с шофьорите на камиони).

Снимка: Wikimedia

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *