Бившият лидер на ДПС Лютви Местан се обърна с донякъде заплашителен тон към старата си партия.
Започна обратното броене за ДПС, заяви той пред инициативния комитет за учредяването на новата му партия „Демократи за отговорност, свобода и толерантност“.
Местан каза, че новата партия ще обединява патриотите за гражданска либерална демокрация и ще разчита на гласовете не само на разочарованите от ДПС, а на всички: „Известни като медии на депутат от ДПС наричат „хора от кол и въже“ героите на българската свобода. Само това обстоятелство вече ни задължава да дадем решителен политически отговор. Сред нас е първият, който прозря тази необходимост още през далечната 1993 година – господин Мехмед Ходжа.“
Новата партия ДОСТ беше създадена, след като в края на миналата година Лютви Местан беше изключен от ДПС. На учредителното събрание присъстваха бившите депутати от ДПС Айдоан Али, Венцислав Каймаканов, Мариана Георгиева, Хюсеин Хафъзов, Шабанали Дурмуш и бившият областен управител на ДПС-Кърджали Бахри Юмер.
По силата на закона политическа партия се учредява по инициатива на най-малко 50 граждани с избирателни права, които образуват инициативен комитет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *