Създателят на най-голямата социална мрежа в света, Facebook, Марк Зукърбърг, говори за впечатленията си след посещението на една от най-големите спирки за камиони в Америка.

Преди месец Зукърбърг публикува снимки във facebook профила си от посещението си на IOWA 80 – най-голямата събирателна точка за шофьори на камиони.

Ето и какви са впечатленията му от транспортния свят:

„Това място е като малък град, където шофьорите на камиони могат да си починат, да хапнат, да отидат на фризьор, да си изперат дрехите, да измият камионите и кучетата си – и дори да отидат на зъболекар.”

По думите на собственика на Facebook „карането на камион е уникален начин на живот, който често включва семейството ти.”

Един от шофьорите, който той е срещнал, е изпратил 8 от децата си в колеж с парите, които е изкарал зад волана. Друг шофьор вижда жена си и трите си кучета веднъж на всеки три седмици. Някои дори пътуват с жените си, за да могат да прекарват повече време заедно.

Според шофьорите, с които Зукърбърг е говорил, някои от тях искат да работят по-дълго време, но въведените регулации им пречат да решават свободно.

Марк Зукърбърг е разпитвал и относно бъдещето на професията и как модерните технологии ще повлияят на транспорта. „Всеки, когото срещнах, беше скептичен относно автономно движещите се камиони по различни причини. Някои смятаха, че е невъзможно да се сложат всички сензори, които са нужни, за да се справиш с фактори, влияещи на камионите, като времето например. Според други, компютрите не могат да се справят с цялата верига на доставките.”

На въпроса, кое е най-голямото предизвикателство за шофьорите на камиони, всички са единодушни: колите.

Затова следващия път, когато се дразните на камион на пътя, просто знайте, че те вероятно се чувстват по същия начин като вас,” завършва Зукърбърг.

Снимки: Facebook профил Марк Зукърбърг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *