През месец май миналата година Германия наложи забрана шофьорите на камиони да прекарват 45-часовата си почивка в кабината на превозните средства. Информационната кампания за забраната продължи до месец септември, като през това време не бяха налагани глоби.

За изминалите 5 месеца, от септември насам, Федералният офис за транспорт на стоки, BAG, е отчел постигнатото от проверки.

Инспекторите на BAG  са проверили 2 485 превозни средства и/или шофьори. При проверките през неделните дни са открити 53 нарушения на забраната. По време на инспекциите през понеделниците, са засечени 41 нарушения, а в периодите от вторник до събота – общо 64.

Горните резултати могат да значат две неща – или транспортните компании намират начини да спазват забраната, или, поради липса на достатъчно инспектори BAG не може да прави достатъчно проверки.

Ако вече имате опит с подобни инспекции, ще се радваме да споделите с нас своята история, както в коментарите под статията, така и на фейсбук страницата ни.

Един коментар за “Колко нарушения на забраната за прекарване на седмичната почивка в камиона откриха инспекторите на BAG?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *